Cidru fierbinte cu mirodenii

Ingrediente:

300 ml lichior de portocale
1 litru cidru
150 ml suc de limeta
2-3 batoane de scortisoara
3 bucati anason stelat
4 cuisoare
2 portocale bine coapte, taiate felii subtiri, rotunde
1 mar, feliat subtire

Mod de preparare: cidrul se pune pe foc mediu, adaugand sucul de limeta, feliile de fructe si toate mirodeniile, lasand amestecul pana este foarte fierbinte, fara sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se lasa acoperit pentru 20-30 de minute. Se serveste cald, in cani. Se poate adauga scortisoara pudra si o felie de portocala pentru aroma.

Foto: rawpixel.com


 

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila

    O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii

    O reteta pentru o bautura ideala in perioada in care temperaturile incep sa scada (si cu atat mai mult in zilele de iarna), acest amestec de rom, mirodenii si putin unt de calitate este cremos, dulce, plin de arome si cu siguranta reconfortant.

  • Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii

    Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    O bautura perfecta pentru iarna, cu arome exotice si gust dulce de mere, servita calda intr-o seara friguroasa. Pentru cei care prefera bauturile fara alcool se poate pregati si cu suc simplu de mere in locul cidrului.