Cidru fierbinte cu mirodenii

Ingrediente:

500 ml cidru
¼ cana rom alb sau brun
1 varf de lingurita nucsoara rasa
10 cuisoare
1-2 bucati anason stelat
4 batoane de scortisoara
1 portocala mica, desfacuta in felii
cateva bucatele de coaja de portocala

Mod de preparare: cuisoarele intregi, batoanele de scortisoara, anasonul se prajesc usor, la foc mic spre mediu, intr-un recipient de un litru, pana cand aromele se intensifica. Se toarna toata cantitatea de cidru si se pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand, fara sa clocoteasca. Se lasa pentru cateva minute, apoi se ia de pe foc, se trece eventual prin sita pentru a indeparta mirodeniile si se adauga romul, nucsoara si se serveste fierbinte, in cani, cu 1-2 felioare de portocala si coaja de portocala, eventual un praf de scortisoara pentru cei care iubesc aceasta mirodenie.

Foto: photos-public-domain.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    O varianta pentru traditionala reteta de vin fiert, in care veti folosi cidru si un lichior de portocale alaturi de mirodenii pline de arome.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila

    O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.