Ciuhandu ii scoate pe timisoreni la curatenie

Incepand cu 4 noiembrie, Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, organizeaza "Campania generala a curateniei de toamna". Frigidere vechi, aragaze antice si alte obiecte electrocasnice ajunse vechituri vor fi colectate gratuit de angajatii Primariei. Acestia vor urma un anumit traseu pe parcursul celor 3 saptamani, iar cetatenii isi vor scoate vechiturile in fata casei dupa un anumit program, astfel:

 • Etapa I: 04 - 10 noiembrie 2006, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de Canalul Bega;
 • Etapa II: 10 - 17 noiembrie 2006, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata de Canalul Bega;
 • Etapa III: 20-24.11.2006 perimetrele - Cermena - Torac - Campului - Chopin; Saguna - Tigrului; Campului - Canal Bega - Calea Mosnitei.

Vor mai fi colectate si resturile vegetale provenite din curatirea pomilor si a spatiilor verzi, dar nu si molozul, faianta sau alte materiale provenite din constructii. Timisorenii care vor mai avea gunoi in fata casei dupa aceasta perioada, vor primi amenzi intre 200 si 2000 RON, iar patronii vor scoate din buzunar intre 10.000 si 20.000 RON daca nu vor respecta curatenia in fata magazinelor sau chioscurilor.

Dragos Serban

18.10.2006

 

 

Articole asemănătoare

 • Conopida Violetto Di Sicilia

  Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov?

 • Cinci fructe pentru un plus de energie

  Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.

 • Nicotina in vegetale comune

  Oricat ar parea de ciudat, nicotina (cea care ii face pe fumatori sa renunte atat de greu la viciu) nu se gaseste doar in tutun, ci si in legume sau fructe pe care le consumam des, sub diverse forme si in cele mai variate retete.

 • Termenul de valabilitate al celor mai comune produse alimentare

  Legile in vigoare ii obliga pe “actorii” din industria alimentara sa afiseze la vedere atat informatiile referitoare la continutul produselor, valoarea nutritiva, cat si pe cele privind termenul de valabilitate.

 • Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

  Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.