Ciuperci cu orez la cuptor

Ingrediente:
 
600 g ciuperci 
150 g unt
200 ml smantana
150 g orez
200 g cascaval 
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: ciupercile se spala cu grija, in mai multe ape, apoi se taie piciorusele si se scobeste putin palaria in mijloc. Palariile astfel pregatite se pun separat, iar restul se toaca marunt si se caleste intr-un sfert din cantitatea de unt, bine incinsa, pana isi schimba culoare si incep sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, iar separat orezul se fierbe in apa sau supa de legume (este foarte buna si cea la cutie) pana se umfla bine si este aproape gata. Se adauga in cratita cu ciupercile tocate si inabusite - dupa ce s-a limpezit intr-un vas cu apa rece - si se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras. Toata compozitia se scoate si se lasa putin la racit, apoi cu ajutorul unei linguri se acopera fiecare palarie de ciuperca, asezandu-le pe rand intr-o tava incapatoare unsa bine cu unt. Se presara deasupra restul de cascaval ras, untul topit si putin sarat, piper, si totul se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ciupercile umplute cu orez se servesc imediat, calde, acoperite cu smantana si patrunjelul tocat.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • File de peste cu cascaval la cuptor

    O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.

  • Pastarnac cu cartofi la cuptor

    Chiar daca timpul nu ne permite mereu sa pregatim acasa mancarurile noastre gustoase si preferate, din cand in cand mai putem realiza ceva bun si cald. Asadar va invitam sa pregatiti reteta de pastarnac cu cartofi la cuptor.

  • Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor

    Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.

  • Cartofi cu macaroane la cuptor

    Un deliciu pentru impatimitii pastelor este reteta de cartofi cu macaroane la cuptor. Pentru a prepara aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Pulpe de pui cu gutui la cuptor

    Fie ca este inceputul saptamanii ori se apropie finalul acesteia, alegeti sa realizati o reteta apetisanta cu care sa va inveseliti ziua si musafirii: pulpe de pui cu gutui la cuptor.


Warning: fopen(cache/cd9d60aa5957ee1df34b1ea54f730518) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139