Ciuperci cu sos de lamaie si verdeata

Ingrediente:
 
doua kg ciuperci proaspete (preferabil albe, de cultura)
200 ml ulei
50 ml vin alb
500 g ceapa
100 g verdeata (marar, patrunjel)
o lamaie mare
piper, sare
 
Mod de preparare: ciupercile se curata, se spala si daca sunt prea mari se taie in jumatati sau sferturi. Se caleste ceapa taiata felii subtiri in ulei, iar cand si-a schimbat culoarea se adauga treptat ciupercile, prajindu-le bine la foc mic si adaugand putina apa cand au scazut. Dupa 10 minute se toarna in cratita vinul alb si continuati sa le gatiti pana cand sunt aproape gata. Lamaia se stoarce bine, iar cand ciupercile sunt bine facute se adauga sucul de lamaie (ii puteti pune si putin zahar sau dimpotriva mai mult suc, dupa gust) si se presara deasupra verdeata tocata. Este o specialitate care se serveste rece, ideal decorata cu mici felii de lamaie.

Foto: georgeperry.co.uk

Articole asemănătoare