Cocktail cu vin alb, rom si citrice

Ingrediente:
 
2 litri vin alb sec
200 g zahar
3 lamai
3 portocale
200 ml rom alb sau brun, dupa gust
apa tonica
 
Mod de preparare: intr-o carafa de sticla se toarna vinul alb rece, se adauga o portocala si o lamaie decojite si taiate rondele. Separat se storc citricele ramase, se adauga zaharul in suc si se amesteca bine pana se dizolva partial, dupa care se toarna peste vinul cu felii de fructe. Se toarna deasupra romul si la final se mai adauga putina apa tonica sau apa minerala. Se tine la rece pana in momentul servirii.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara

    Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Sangria cu vin alb si citrice

    O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.