Codiaeum sau Croton

codiaeumPlanta ornamentala prin frunze.
Denumire stiintifica: Codiaeum variegatum
Familia: Euphorbiaceae
Origine: Asia
Dimensiuni: 3 m in mediul natural, 1 - 2 m in ghiveci
Conditii: multa lumina, are nevoie de soare; umiditate moderata.

 

 


Trebuie tinut la lumina pentru a-si mentine nuantele frumoase pe care le au frunzele.
Este necesar ca solul sa fie bine drenat si nu trebuie sa se adune apa sub frunze.
Se administreaza ingrasamant de doua ori pe luna din martie pana in septembrie.
Inmultire: Taierea varfului, taierea frunzelor.

Articole asemănătoare

  • Limonada cu ceai verde sau negru

    Un pahar de limonada rece si aromata, cu putina miere sau zahar, este excelenta atunci cand temperaturile de afara au crescut. Dar in aceasta varianta puteti adauga cateva pliculete de ceai verde sau negru (alegeti marca preferata) pentru un plus de energie si aroma. Se serveste rece, cu gheata.

  • Naranjilla - o portocala sau o rosie?

    Un fruct mic de culoarea unei portocale, coaja lucioasa si tare, gust acrisor-acid, naranjilla este o raritate in afara Americii de Sud, unde il veti intalni in diverse retete, ca o gustare simpla sau chiar in bauturi traditionale.

  • Supa de cirese sau visine

    Un desert, o gustare sau pur si simplu o reteta inedita cu care va puteti surprinde invitatii.

  • Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

    Larkspur sau pintenul ciocarliei este o floare a lunii lui cuptor care atrage atentia prin nuante calde de albastru, rosu, violet sau alb. Din fericire pentru crescatorii europeni si cei din America de Nord, planta se gaseste intr-o varietate la fel de mare, aproape, ca si orhideea.

  • Renumitul falafel sau chiftelutele de naut

    O reteta de mancare egipteana - sanatoasa si satioasa, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.