Renumitul falafel sau chiftelutele de naut

 O reteta de mancare egipteana, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.

Va propunem sa incercati aceasta reteta, preparand-o chiar la dumneavoastra acasa, pentru a savura impreuna cu familia o mancare sanatoasa si satioasa.


Ingredientele necesare sunt:

2 cani de naut

1 legatura de patrunjel

1 legatura mica de coriandru

frunze de menta proaspata

1 ceapa

sare

piper

ardei iute

chimen

coriandru macinat

2-3 linguri de faina

1 lingurita de bicarbonat de sodiu


Modul de preparare:

Nautul se lasa in apa peste noapte, pentru ca acesta sa devina moale.

Apoi se strecoara si se paseaza in robotul de bucatarie.

Tot la robot se paseaza si ceapa impreuna cu verdeata.

Peste naut se pun ceapa si verdeata pasate.

Se amesteca totul bine, dar fara a deveni o pasta.

Se condimenteaza dupa gust.

Se adauga si faina.

Se amesteca iar.

Se pune si bicarbonatul de sodiu.

Se lasa amestecul sa stea 10 minute.

Apoi se formeaza chiftelute din acesta.

Falafelul il puteti pregati la cuptor sau prajit in ulei incins.

Chiftelutele de naut se servesc cu lipie si salata de rosii cu patrunjel.

De asemenea, puteti adauga si sos de tahini.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Milkshake cu unt de arahide si scortisoara

    Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.

  • Smoothie cu pere si lapte de migdale pentru un sistem imunitar puternic

    O reteta care profita de perele bine coapte, alaturi de scortisoara, ghimbir, miere (sau sirop de artar) si lapte vegetal, ideal un lapte de migdale plin de savoare si gust.

  • Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru

    Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • O gradina de legume de invidiat

    Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.