Supa de cirese sau visine

Ingrediente:

un kilogram de cirese sau visine
doua linguri zahar
o lingura faina alba
o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare: se aleg fructe frumoase, sanatoase, si se spala bine, apoi se pun la fiert intr-un vas, in suficienta apa cat sa le acopere. Se adauga o lingura de zahar si se lasa pana cand fructele s-au inmuiat bine. Compozitia se trece prin sita si se pune din nou la fiert, adaugand putina apa daca a scazut prea mult. Se lasa la fiert, la foc mic, pentru 15 minute, adaugandu-se faina frecata cu putina apa rece, zeama de lamaie, restul de zahar si foarte putina sare.
Supa se serveste rece, cu crutoane de paine prajita.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Gofre preparate din cereale integrale

    Daca doriti sa va bucurati de gustari delicioase si hranitoare in acelasi timp, puteti incerca sa preparati acasa gofre din cereale integrale. Le puteti combina numai bine cu o dulceata de cirese sau visine.

  • Conserve pentru placinta

    Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe)