Compot de cirese

Ingrediente: 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Preparare: Fructele, curatate de codite, se spala si se asaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul, sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare

  • Cocktail cu lichior de cirese, vermut si suc de portocale

    Un amestec in care gusturile si aromele se intalnesc si se completeaza nesperat de bine.

  • Suc de cirese cu portocala

    Racoritor si sanatos (mai ales cand este proaspat stors), este un suc bun pentru orice moment al zilei.

  • Vin de cirese

    O bautura preparata in casa cu un gust puternic de fructe, foarte buna ca aperitiv.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Ciresele Kordia

    Daca va doriti un alt fel de cirese decat cele deja clasice, de culoare rosie, Kordia sunt foarte dulci, cu pulpa fructului carnoasa, suculenta, samburi mari, rotunzi, multa savoare si un colorit intens.