Compot de cirese

Ingrediente: 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Preparare: Fructele, curatate de codite, se spala si se asaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul, sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare

  • Vin de cirese

    O bautura preparata in casa cu un gust puternic de fructe, foarte buna ca aperitiv.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Ciresele Kordia

    Daca va doriti un alt fel de cirese decat cele deja clasice, de culoare rosie, Kordia sunt foarte dulci, cu pulpa fructului carnoasa, suculenta, samburi mari, rotunzi, multa savoare si un colorit intens.

  • Supa de cirese sau visine

    Un desert, o gustare sau pur si simplu o reteta inedita cu care va puteti surprinde invitatii.

  • Nu aruncati samburii si coditele de cirese

    Dupa o lunga asteptare in care ne-am infruptat din poame exotice ori alte fructe autohtone achizitionate din comert, iata ca a sosit si randul cireselor sa faca parte din dieta noastra zilnica.