Compot de gutui

Ingrediente: 4 kg gutui, 1 kg zahar, cca 4 l apa, 1/2 baton vanilie sau vanilina. Preparare: Gutuile se spala si se curata de coaja, se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros. Din coji si din partea din mijloc cu simburi se prepara peltea. Restul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Siropul se fierbe cu vanilia si cind da in clocot,se adauga feliile de gutui, cite incap, ca sa fie bine cuprinse de sirop. Se lasa sa fiarba circa 10 minute, in clocote mici,acoperite,pina se inmoaie putin,apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita. Se continua cu celelalte la fel. Se aseaza in borcane si se toarna siropul caldut peste ele. Borcanele se leaga si se sterilizeaza.

Articole asem─ân─âtoare

  • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

    O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

  • Compot gustos de gutui pentru sezonul rece

    Daca va ganditi ce sucuri naturale si gustoase sa mai preparati, va dam o idee si anume: compot gustos de gutui, pe care il puteti pastra si pentru iarna.

  • Mancare simpla de gutui

    O reteta potrivita pentru masa de pranz poate fi mancarea simpla de gutui. Bogata in acid citric si vitamine, gutuia este eficienta in afectiunile digestive.

  • Delicii de toamna. Jeleu de gutui cu mere

    Odata cu venirea toamnei, ne bucuram si de roadele pe care aceasta ni le ofera. De exemplu, unele dintre fructele ravnite ale toamnei sunt gutuile. Pentru a beneficia de parfumul lor deosebit, va recomandam sa preparati reteta de jeleu de gutui cu mere.

  • Tort cu compot de pere

    Facut cu crema din unele roade ale toamnei - perele - tortul cu compot de pere arata fabulos si are un gust deosebit.