Compot dietetic

Ingrediente: Prune, coarne, cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru fiecare kg de fructe. Preparare: Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100g la 1 kg fructe), se amesteca si se lasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele , fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si, se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si scad in borcan.

Articole asem─ân─âtoare

  • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

    Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

  • Perele Conference

    Un soi foarte popular si apreciat de cunoscatori, Conference este o para de masa cu forma alungita, de culoare verde inchis, cu mici pete intunecate, gust dulce, parfumata si zemoasa, fructele de marime medie spre mare fiind foarte bune crude, ca gustare, in diverse retete de desert, sub forma de gem, dulceata, compot.

  • Ciresele Regina

    Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot.

  • Briose cu piersici din compot

    Un desert simplu si apetisant pentru a va delecta la birou sunt briosele cu piersici din compot.

  • Compot gustos de gutui pentru sezonul rece

    Daca va ganditi ce sucuri naturale si gustoase sa mai preparati, va dam o idee si anume: compot gustos de gutui, pe care il puteti pastra si pentru iarna.