Conopida pane

 Cand luati masa cu prietenii, preparati-le ceva gustos si simplu. Va propunem sa incercati reteta de conopida pane.


Ingredientele necesare:

1 conopida medie

3 oua

4-5 linguri de faina

condimente

sare

piper

ulei pentru prajit


Modul de preparare:

Conopida se opareste in apa cu putina sare.

Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie moale.

Ouale se bat separat.

Apoi se adauga faina peste ele.

Compozitia obtinuta trebuie sa fie fluida.

Se condimenteaza cu sare, piper si altele, dupa gust.

Conopida oparita se pune la scurs intr-o spumiera.

Se lasa pana cand s-a scurs bine de apa.

Apoi buchetelele de conopida se dau prin amestecul de oua cu faina.

Apoi se pun la prajit in ulei incins.

Se intoarce pe toate partile.

Se lasa pana se rumeneste.

Conopida pane o puteti servi alaturi de o salata de rosii ori cu branza telemea proaspata.

Sursa foto

Articole asemănătoare