Conopida pane

 Cand luati masa cu prietenii, preparati-le ceva gustos si simplu. Va propunem sa incercati reteta de conopida pane.


Ingredientele necesare:

1 conopida medie

3 oua

4-5 linguri de faina

condimente

sare

piper

ulei pentru prajit


Modul de preparare:

Conopida se opareste in apa cu putina sare.

Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie moale.

Ouale se bat separat.

Apoi se adauga faina peste ele.

Compozitia obtinuta trebuie sa fie fluida.

Se condimenteaza cu sare, piper si altele, dupa gust.

Conopida oparita se pune la scurs intr-o spumiera.

Se lasa pana cand s-a scurs bine de apa.

Apoi buchetelele de conopida se dau prin amestecul de oua cu faina.

Apoi se pun la prajit in ulei incins.

Se intoarce pe toate partile.

Se lasa pana se rumeneste.

Conopida pane o puteti servi alaturi de o salata de rosii ori cu branza telemea proaspata.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Salata cu mar, conopida si branza

    Conopida este in general folosita pentru muraturi sau mancare, dar aici reuseste alaturi de gustul acid acrisor de mar sa fie baza unei salate inedite, indraznete prin combinatia elementelor si care poate fi o reteta la care veti reveni.

  • Mancare de conopida cu svaiter

    In combinatia cu un svaiter de calitate banala conopida devine un deliciu.

  • Salata de conopida

    Usoara, gustoasa, va face sa descoperiti un alt mod de a prepara conopida decat ca mancare clasica sau murata.

  • Mancare de conopida si branza Emmental

    Gustoasa si consistenta, o reteta in care conopida capata cu totul alt gust datorita aromei intense a branzei Emmental

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.