Citeste articole din "Retete culinare / Conserve, muraturi"

  • Conserva de zarzavat

    Conserva de zarzavat

    Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

  • Gogosari in otet

    Gogosari in otet

    Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean

  • Varza acra la butoi

    Varza acra la butoi

    Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.

  • Castraveciori in otet

    Castraveciori in otet

    Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.

  • Varza acra

    Varza acra

    Se aleg cateva verze mici, se taie in bucati mici de cativa centimetri si se despart frunzele. Se pun frunzele straturi intr-un borcan mare, peste fiecare strat adaugand: