Ardei capia in otet

Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar sau miere, 20 g sare, 1 foaie de dafin, 1 frunza de telina, 100 g hrean sau trei lingurite saminta de mustar. Preparare: Ardeii bine spalati se taie in jumatati, pe lungime, se curata de cotoare si seminte, apoi se cintaresc. intr-o cratita de 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afara de hrean, si se acopera cu capac. Cind lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, citi incap, ca sa intre bine in lichid, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea, se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, acoperiti, continuindu-se la fel pina cind se termina toata cantitatea. Se aseaza apoi in trei borcane de cite 1 l fiecare sau intr-un borcan de 3 l. Dupa ce ardeii s-au asezat pina la jumatatea borcanului, se toarna circa 1/2 din lichid, ca sa intre bine printre felii; se completeaza cu ceilalti ardei si, la urma, se toarna tot lichidul, presarindu-l cu cite doua felii de hrean, ca lichidul sa iasa deasupra. Borcanele leaga cu celofan dublu si se aseaza in camara. Ardeii nu vor fermenta, chiar daca se lasa mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sa fie acoperite.

Articole asem─ân─âtoare

  • Sfecla rosie din soiul Egipski

    Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.

  • Retete de paste delicioase. Tortellini cu sos de ardei capia

    Un preparat gustos si cald pe care il puteti pregati pentru o zi friguroasa este reteta de tortellini cu sos de ardei capia.

  • Muraturi. Sfecla rosie in otet

    Daca nu ati incercat pana acum sfecla rosie in otet, va propunem sa o pregatiti de data aceasta ca muraturi pentru mancarurile dumneavoastra preferate.

  • Toamna in bucatarie

    Castraveciorii pot fi conservati pentru iarna in borcane sau butoaie. Ei sunt pastrati in saramura concentrata (8-9%), in locuri intunecoase si reci. Pentru a nu se inmuia, printre castraveti se pun frunze de visin, vita de vie si de hrean, taninul din ele se va impregna in pulpa castravetilor si se vor pastra tari.

  • Gogosari in otet

    Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hreanů