Muraturi. Sfecla rosie in otet

Daca nu ati incercat pana acum sfecla rosie in otet, va propunem sa o pregatiti de data aceasta ca muraturi pentru mancarurile preferate.

Ingrediente necesare:

1 kg de sfecla rosie

1 ceasca de otet

3 cesti cu apa


Mod de preparare:

Sfecla rosie se spala.

Apoi se pune la fiert.

Separat, se pune la fiert si apa.

La aceasta se adauga otetul si putina sare.

Sfecla gata fiarta se curata de coaja.

Apoi se taie rondele.

Rondelele se pun intr-un borcan.

Peste acestea se toarna otetul, care trebuie sa fie caldut.


Se pastreaza pentru iarna intr-un loc racoros.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Chipsuri de sfecla rosie

    O gustare interesanta, dar cu destule calorii din cauza uleiului in care sunt prajite feliile de sfecla rosie.

  • Sfecla rosie din soiul Egipski

    Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra

    O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.

  • Salata de scrumbie cu sfecla rosie

    In ultima vreme, salatele avand ca ingredient principal pestele sunt tot mai cautate, intrucat carnea de peste se asimileaza cel mai bine dintre toate celelalte feluri de carne. Pentru a beneficia de consumul de peste, incercati salata de scrumbie cu sfecla rosie.

  • Salata de mandarine cu sfecla rosie

    O salata plina de savoare si cu un aspect deosebit merita incercata. Va propunem sa preparati salata de mandarine cu sfecla rosie. In plus, aceasta contine multe vitamine, insa putine calorii.