Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Conserva de spanac

mincare, apa de gura, aspirina, masina, piure, frunze, carne

Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele de spanac, fara codite, se oparesc, pe rind, in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnindu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa; vor lasa multa apa, pina cind se termina toate de oparit. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi pentru mincare si carne. Atit piureul, cit si frunzele se asaza pina la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mincaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor. Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita, cu sucul, pina la fundul borcanelor; deasupra se pune cite o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cite 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se leaga si, apoi se sterilizeaza 30 minute. Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina, sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, in pugi de naylon.

Alte articole

Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
Gnocchi bolognese cu spanac
Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
Sufleu de spanac cu smantana
O mancare usoara, menita sa ne incante zilele calduroase de vara este sufleul de spanac cu smantana. Spanacul este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale antioxidante si de curatire ale organismului.