Conserva de spanac

Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele de spanac, fara codite, se oparesc, pe rind, in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnindu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa; vor lasa multa apa, pina cind se termina toate de oparit. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi pentru mincare si carne. Atit piureul, cit si frunzele se asaza pina la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mincaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor. Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita, cu sucul, pina la fundul borcanelor; deasupra se pune cite o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cite 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se leaga si, apoi se sterilizeaza 30 minute. Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina, sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, in pugi de naylon.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Salata de spanac, branza de capra si nuci

    Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.

  • Smoothie cu spanac, banane si mere

    Daca gustul de spanac nu este pe gustul copiilor (asa cum se intampla mai mereu), aceasta reteta de smoothie ofera o solutie, "ascunzandu-l" dupa cel de banana bine coapta si mere

  • Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.

  • Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru

    Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.


Warning: fopen(cache/34b7e4100e3c11991a995c08c12e59a7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139