Conserve pentru placinta

Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe). Preparare: Prunele brumarii de toamna, ciresele sau visinele se curata de simburi. Prunele se rup in jumatati, ciresele sau visinele, la fel (sau simburii se scot cu cleste special) si se presara cu zahar (100 g la 1 kg fructe). Se pun fructele intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar. Cind se fierb pentru sterilizare, fructele vor lasa suficient suc, cit sa le cuprinda, cala compot.Vor scadea foarte mult in borcane, de aceea acestea se umplu pina sus (fructele chiar se preseaza putin). Fructele se vor folosi numai pentru placinta cu spuma, cu crema de smintina, pentru galuste etc. Siropul se foloseste separat, indulcit dupa gust. Daca se conserva de pe un an pe altul, siropul scade complet si fructele se stafidesc; in acest caz, se vor folosi si la checuri , sau bomboane, sau se vor consuma ca atare.

Articole asem─ân─âtoare

  • Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat

    Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve.

  • Placinta cu praz si branza

    O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.

  • Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata

    Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.

  • Placinta cu tofu si dovleac

    Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.

  • Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume

    O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: