Cresterea trandafirilor in mod organic

trandafir

 Atunci cand un gradinar se hotaraste sa planteze in frumoasa sa gradina trandafiri, mereu se va gandi ca sunt niste flori frumoase, insa foarte sacaitoare din cauza modului de ingrijire si atentiei de care au nevoie.

Chiar daca multi prefera sa creasca trandafirii cu ajutorul ingrasamintelor si substantelor chimice, pentru a scapa de majoritatea batailor de cap ce pot aparea in functie de mediu sau anotimp, aceste superbe flori se pot dezvolta in gradina dumneavoastra chiar daca optati pentru cresterea lor in regim organic.

Cresterea trandafirilor in regim organic nu difera de cresterea in acelasi mod a oricaror alte plante. Trebuie doar sa tineti minte ca gradinaritul organic nu implica doar renuntarea la substante chimice. Trebuie sa oferiti plantei tot ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta, iar daca aceasta creste sanatos va rezista mult mai usor daunatorilor si bolilor.

Din pacate faptele sunt mult mai greu de pus in practica, in special cand vorbim de ceva atat de sentimental si senzual precum trandafirii. De asemenea gradinarii sunt foarte reticenti atunci cand vine vorba de alegerea soiului de trandafir pe care il vor planta.

Regula de baza este sa alegeti tipul de trandafir pe care va doriti sa-l plantati in functie de specificul climatic al zonei unde locuiti.

Daca doriti sa faceti mici modificari in gradina si intentionati sa plantati minunata floare romantica cu un miros imbietor, pentru a o ocroti intr-un mod organic trebuie sa tineti minte cativa pasi:

1. Alegeti soiul trandafirului in functie de clima zonei in care locuiti. Trandafirii de ceai spre exemplu, se dezvolta foarte bine in zonele calde. Anumite soiuri japoneze ale trandafirului cresc foarte usor si in iernile nu prea friguroase.

2. Alegeti acei trandafiri care rezista mai bine la bolile specifice zonei unde locuiti.

3. Dupa ce ati ales soiul trandafirului, documentati-va pentru a afla cum trebuie ingrijit corespunzator.

4. Inainte de plantare asigurati-va ca solul este pregatit. Pentru acest lucru trebuie sa adaugati ingrasaminte naturale. Totodata nu trebuie sa uitati de pH-ul acestuia care trebuie mentinut usor acid la cotatii cuprinse intre 6.0 - 6.5.

5. Atunci cand plantati trandafirul ales, vremea trebuie sa fie insorita si calduroasa. In climatele cu temperaturi ridicate cel mai indicat ar fi ca procesul de plantare sa aiba loc inainte de apus cand razele soarelui sunt ceva mai blande.

6. Intre trandafirul plantat si celelalte plante trebuie sa existe spatiu pentru a lasa aerul sa circule.

7. Plantati soiuri diverse de plante in gradina pentru a pastra popularea cu insecte la un nivel mic.

8. Udati radacinile si nu frunzele, iar in perioadele secetoase sau exagerat de calde oferiti o atentie sporita procesului de udare.

9. Hraniti planta regulat primavara, cand florile sunt inflorite si in mijlocul verii atunci cand razele soarelui sunt puternice.

10. Incercati pe cat posibil sa rezolvati problemele mici inainte ca acestea sa devina mari.

Chiar daca pare dificil, cresterea trandafirilor in mod organic se poate invata si in timp poate deveni o tehnica pe care sa o aplicati tuturor plantelor din gradina, avand intr-un final satisfactia ca acestea se vor dezvolta natural.

Imagine : http://www.gradinamea.ro/P-TRANDAFIR-987-11725.html

Articole asemănătoare

  • Salcamii din Deadvlei, Namib

    In natura exista elemente care se exclud reciproc dar care se asociaza in mod exceptional dand nastere unor peisaje de rara frumusete.

  • Apa, un nutrient esential

    In mod surprinzator, beneficiind de o cantitate suficienta de calorii, organismul uman este capabil sa genereze mii se substante nutritive ce-i sunt necesare pentru a functiona normal.

  • Cateva notiuni despre Ph-ul solului

    In primul si in primul rand cand facem referire la ph-ul solului trebuie sa avem in vedere ca acest termen indica nivelurile de aciditate si alcalinitate ale solului. Acestea afecteaza in mod direct disponibilitatea nutrientilor.

  • Cresterea trandafirilor intr-un climat rece

    Trandafirii raman cele mai frumoase si apreciate flori, atat pentru aspectul lor cat si pentru parfumul unic cu care pot alinta pana si cele mai sceptice persoane. Aceste plante pot creste in orice climat aproape similar. Cand vine vorba de iarna insa, trandafirul are nevoie de mai multa atentie.

  • Cactusii - maestrii adaptarii

    Cactusii adusi din desert se pot adapta chiar si in zonele cu clima temperata sau mediteraneana. Caracteristica principala a unui cactus sunt spinii, care sunt denumiti de catre necunoscatori - in mod eronat - tepi.


Warning: fopen(cache/2239ca8222b9d51d35a60dfc24a5f9a3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139