Cum ne mentinem sanatosi in perioada toamnei

Toamna aerul se raceste si devine parca mai proaspat iar frunzele isi schimba cromatica intr-un spectacol ce capata nuante de rosu, portocaliu si auriu. Ce trebuie sa facem pentru a ne putea bucura deplin de frumusetea acestui anotimp? Inainte de toate ar trebui sa ne ingrijim de sanatatea trupului si sufletului nostru.  

Una dintre primele reactii ale organismului la scaderea temperaturilor de afara este nevoia mare de calorii, deoarece in aceasta perioada procesele de ardere sunt mai intense. Deseori aceasta devine o scuza pentru adoptarea unei alimentatii nesanatoase care impreuna cu  lipsa de miscare poate aduce cateva kilograme in plus greutatii dumneavoastra. Pentru a evita aceste neplaceri incercati sa micsorati cantitatea de carne pe care o conumati in detrimentul fructelor si legumelor de care dispuneti.  Prunele, merele, perele si chiar dovlecii sunt cateva dintre vegetalele pe care nu trebuie sa le omiteti sub nici o forma.

De asemenea este foarte important ca in limita timpului de care dispuneti sa faceti si putin sport. Nu toata lumea isi permite sa merga la sala dar oricine poate sa iasa in parc macar in zilele mai calde.  Imbracati-va in concordanta cu temperatura de afara si nu zaboviti la intoarcerea spre casa, mai ales daca in urma efortului ati transpirat abundent. 

O dieta corespunzatoare si putin sport ne va ajuta intr-o mare masura sa avem un corp sanatos dar la fel de important este sa cautam si echilibrul psihic, emotional, in sezonul melancoliei. In acest sens exista numeroase practici orientale care ne invata arta de a cultiva bunastarea, cum este de pilda Ayurveda si multe altele.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Cinci legume si fructe pentru ochi sanatosi

  Pentru ca o dieta echilibrata, bogata in anumite fructe si legume, ne poate ajuta sa ne mentinem ochii sanatosi cat mai multa vreme

 • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

  Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

 • Cum preparam in casa branza de vaca?

  Produsele lactate se numara printre acele alimente de care nu trebuie sa ne lipsim decat in cazuri exceptionale, cum ar fi daca suntem alergici sau daca medicul ne-o cere din anumite ratiuni medicale.

 • Preveniti osteoporoza prin dieta

  Prevenirea ospteoporozei presupune identificarea factorilor de risc si stabilirea unui strategii eficiente in urma careia sa ne mentinem sanatosi pentru cat mai mult timp.

 • Pretuim sanatatea asa cum ar trebui?

  Fiecare zi in care ne trezim sanatosi si pe care o ducem astfel la bun sfarsit trebuie privita ca pe un miracol, deoarece sanatatea reprezinta cel mai de pret bun pe care il avem