Pretuim sanatatea asa cum ar trebui?

Fiecare zi in care ne trezim sanatosi si pe care o ducem astfel la bun sfarsit trebuie privita ca pe un miracol, deoarece sanatatea reprezinta cel mai de pret bun pe care il avem. Desigur majoritatea dintre noi nu suntem constienti sau nu ne gandim la acest lucru, nu ne ingrijim organismul zi de zi, ci doar atunci cand ceva nu mai functioneaza cum trebuie incepem sa ne facem griji si sa dam orice pentru a ne recapata sanatatea. Asa sunt oamenii in general, pretuiesc lucrurile care par a fi banale, cele de zi cu zi, doar atunci cand nu le mai au.

Insa trebuie sa se intample asa de fiecare data? Corpul nostru se face auzit doar daca "striga" si i se da atentie numai atunci cand are nevoie de ceva? Suntem oare constienti ca nu ne putem "repara" corpul la fel ca pe o masinarie?

Aceasta minune data de Dumnezeu si de natura trebuie sa reziste in medie 70 ani fara sa avem probleme majore. Ne-am gandit oare la acest lucru la modul cel mai serios?

In ziua de astazi organismul nostru abia daca se poate odihni, chiar daca noua asa ne da impresia. Chiar si in somn exista foarte multe activitati interioare importante pentru a ne mentine in viata. Inima pompeaza sange in intreg organismul. Ficatul este de fapt "instrumentul" genial care se ocupa de "curatenia" organismului nostru. Stomacul prelucreaza ceea ce mancam in timpul zilei, uneori fara sa ne gandim.

Pentru ca organismul nostru sa functioneze in conditii optime are nevoie de atentie, de respect si de ingrijire, deoarece in cazul in care nu isi mai poate indeplini toate functiile, toate comorile din lume, tot ceea ce detinem, nu mai are absolut nicio valoare.

Diversitatea si multitudinea lucrurilor frumoase pe care ni le ofera viata nu vor reprezenta o bucurie deplina daca nu le putem percepe cu toate simturile. Prin urmare, sanatatea este cel mai de pret bun pe care il avem, dar desigur si o mare responsabilitate.

Sursa foto

Articole asemănătoare