Curmalele, cea mai bogata sursa de tocotrienol

- Majoritatea celor care au adoptat un stil sanatos de viata stiu deja ca vitamina E protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, de boli cardiace, cancer si alte afectiuni. Putini stiu insa ca exista doua forme ale acestei vitamine E, ambele la fel de importante si cu functii diferite.

In timp ce tocoferolii sunt cei mai populari, cea de-a doua parte a ecuatiei este completata de tocotrienolii extrasi din continutul curmalelor. Pe piata, jumatatea care completeaza actiunea vitaminei E este uleiul de curmale.

De asemenea, cele mai multe suplimente nutritive pe care le gasim in farmaciile traditionale sau naturiste contin tocoferoli micsti gama, alfa, beta sau delta. Acestia, patru la numar, sunt completati de tocotrienolii alfa, beta, gama si delta. In aceasta forma vitamina E este completa si are un efect antioxdant mult mai puternic, protejand organismul de afectiunile cu efecte grave nedorite.

Potrivit cercetarilor, tocotrienolul, jumatatea vitaminei E descoperita in compozitia curmalelor, se depune mult mai uniform pe tesuturile grase si protejeaza membranele celulare comparativ cu tocoferolul, substanta activa din clasicele suplimente.

In acest context uleiul de curmale si curmalele in stare proaspata sunt eficiente in prevenirea si tratarea bolilor degenerative grave precum cele cardiace, cancerul, accidentele vasculare cerebrale induse de leziuni, diabetul si osteoporoza.

Produsele care contini tocoferoli sunt cele mai populare deoarece foarte putine alimente contin tocotrienol, in cantitati mici.

Consumul clasicelor suplimente care contin vitamina E nu este nici nociv si nici fara rezultat. Este recomandat de specialisti pentru ca mentine sanatatea organismului la un nivel mediu.

De asemenea, uleiul de curmale are si proprietatea de a imbunatati circulatia sangelui, previne coagularea, stimuleaza imunitatea si imbunatateste absorbtia generala a nutrientilor in organism.

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care sa mananci migdale crude

    Delicioase si satioase, o gustare potrivita pentru orice moment al zilei, migdalele crude sunt si o bogata sursa de vitamine si sanatate

  • Recorduri pentru utilaje si unelte de gradina

    Cea mai rapida masina de tuns iarba este creatia celor de la Honda, arata ca o masina de curse foarte eleganta, are un motor de 1000 cm cubi, si a atins in teste viteza de 187 kilometri pe ora.

  • Craitele, plante multicolore de toamna

    In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Parcul National Paradisul Slovac

    Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.


Warning: fopen(cache/cad8760ee7b17ad787eb7586ee8e97a2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139