De ce merita sa achizitionezi un Filodendron


“Philodendron” este un gen de plante reprezentat prin sute de specii, din care doar cateva sunt intalnite curent in apartament. O planta cataratoare care se bucura de mare atentie este Philodendron Scandens. Datorita frunzelor sale in forma de inima, crescatorii o numesc uneori “planta indragostitilor”.

Filodendornul mai are reputatia unei plante usor de intretinut, recomandata incepatorilor. Din motivul tariei de care da dovada, este lasata uneori sa-si poarte singura de grija, fapt care conduce la formarea unor exemplare cu aspect salbatic sau neingrijit. Floarea arata mult mai atractiv cand este tunsa.

Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. La fel ca rudele sale, Philodendron Scandens prefera lumina indirecta fiindca razele puternice pot cauza arsuri la suprafata frunzelor. Udarea periodica si fertilizarea in timpul sezonului de crestere (vara) sunt suficiente pentru o dezvoltare armonioasa.

Solul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si de consistenta medie, poros. In fiecare primavara se inlocuieste pamantul de la suprafata, iar transplantarea are loc la 3 ani.

Filodendronul se adapteaza bine la variatiile de temperatura, insa nu trebuie expus prea multa vreme la mai putin de 15 grade Celsius, fiindca are totusi origine tropicala. Frigul excesiv provoaca pete brune pe marginile frunzelor.   

Cercetatori din cadrul N.A.S.A. au determinat ca filodendronii se numara printre cele mai eficiente plante in privinta purificarii aerului, in cazul concentratiilor mari de formaldehide. Pentru concentratiile mai scazute de formaldehide, o eficacitate superioara a avut aloe vera.  

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Ce trebuie sa stiti inainte de a va cumpara o locuinta? Aflati ce trebuie sa aveti in vedere!

  Intentionati sa achizitionati o proprietate? Atentie la un detaliu pe care multi nu il iau in considerare la cumpararea unei locuinte. Nu doar pretul actual al imobilului este relevant, ci si costurile de intretinere ale acestuia estimate pe termen lung.

 • De ce merita sa consumi mai des alune de padure

  Sunt lucruri pentru care am fi dispusi sa facem eforturi considerabile sa le obtinem. Rezumandu-ne strict la alimentatie, ce ati considera ca ar fi important pentru o viata sanatoasa? Lista ar putea fi foarte de variata si aproape nesfarsita, din cauza aceasta, va sugeram sa acordati cateva momente de atentie alunelor de padure.

 • Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna

  De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.

 • Lucrari de gradinarit in luna august

  In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.

 • De ce primim martisor de 1 martie?

  Una dintre legendele romanesti spune ca in prima zi a lunii martie, frumoasa Primavara a iesit la marginea padurii si a observant cum, intr-o tufa de porumbari, de sub stratul de zapada, se straduia sa rasara un ghiocel.