Delicii sanatoase. Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide

 Prajiturelele cu fulgi de ovaz si stafide le puteti prepara pentru o masa de dimineata ori pentru gustarile dintre mese.

De asemenea, cand simtiti nevoia de ceva dulce, acel ceva il puteti inlocui cu aceste prajiturele delicioase si sanatoase.

Stafidele sunt energizante pentru organism si au un continut bogat in fibre, in timp ce fulgii de ovaz constituie o sursa buna de proteine, ce reduc absorbtia colesterolului "rau".

De asemenea, consumul de fulgi de ovaz contribuie la o mai buna functionare a sistemului nostru nervos.


Iata ce ingrediente va sunt necesare:

1/2 cana de unt nesarat, la temperatura camerei

2/3 ceasca de zahar brun

1 ou

1 lingurita de extract de vanilie

3/4 ceasca de faina

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de sare

1/2 lingurita de scortisoara

1 1/2 ceasca de fulgi de ovaz

2/3 ceasca de stafide


Modul de preparare:

Se incalzeste cuptorul mai inainte de a pune prajiturelele la cuptor.

Untul si zaharul se mixeaza pana ce devine totul o crema pufoasa.

Apoi se adauga oul si extractul de vanilie.

Se amesteca bine din nou.

Intr-un castron se adauga faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.

Se mixeaza incet.

Apoi compozitia se toarna peste fulgii de ovaz amestecati cu stafide.

Se formeaza apoi cu lingura bile de aluat.

Se pun pe hartie de pergament.

Se coc la cuptor timp de 12-14 minute.

Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca.

Apoi se servesc alaturi de un ceai aromat sau de un suc din fructe proaspete.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/7894db95a91d1f97d786cb4aa57f41f2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139