Desert de crema alba la pahar

 

Un desert care se face foarte simplu este cel de crema alba la pahar.

 

Ingredientele necesare:

1 pahar cu lapte

1 lingura cu varf de faina

1 lamaie

200 g unt

6-7 linguri de zahar pudra


Modul de preparare:

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert.

Apoi in cealalta jumatate se pune faina.

Apoi se amesteca si se toarna peste laptele care fierbe.

Se lasa la foc potrivit, pana ce devine ca o ciulama.

Cand este gata, se da la rece.

Separat se freaca untul cu zaharul, pana devine totul o spuma.

Se adauga dupa aceea laptele cu faina peste aceasta spuma.

Se amesteca bine.

Se toarna cate putin din zeama de la o lamaie.

Se adauga si coaja rasa.

Se freaca pana devine o pasta omogena.

Se pune si zaharul pudra.

Apoi se serveste imediat la pahar sau se pot umple foi cu aceasta crema.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Despre iarna, plante de apartament si boli

    In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

  • Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin

    O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.

  • Salata de varza alba cu ton si mazare

    O salata usoara si cu un gust delicios este potrivita in orice moment al zilei. Este sanatoasa si ne ofera energie pe parcursul zilei. Va invitam la o portie de salata de varza alba cu ton si mazare.

  • Sufleu de varza alba la cuptor

    Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.

  • Crema calda de cacao la pahar

    O bautura mai densa, dar foarte delicioasa este crema calda de cacao la pahar. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza: