Dieta mediteraneana in lupta cu fast food-urile din America

- Oldways, o organizatie non-profit cunoscuta pe plan international pentru campaniile initiate pentru a promova o alimentatie sanatoasa, a anuntat recent ca in Statele Unite ale Americii vor fi demarate o serie de noi actiuni menite sa faca dieta mediteraneana cunoscuta in randul celor care prefera mancarea de tip fast-food.

Potrivit grupului campania se va intinde pe o perioada de patru ani in incercarea de a educa poporul american sa manance mai sanatos, in stil mediteranean. Oldways va lupta pentru diferentierea produselor sanatoase de cele nocive prin etitchetarea lor ca in cazul unei campanii anterioare in cadrul careia s-a dorit ca unele produse sa aiba inscris pe ambalaj mesajul "cereale integrale".

Dieta mediteraneana nu este potrivita doar pentru persoanele care incearca sa scape de cateva kilograme in plus. Poate deveni un stil de viata sanatos care sa protejeze organismul de multe boli si afectiuni cauzate de o alimentatie nesanatoasa.

Principiile dietei sunt simple si au fost stabilite de acum cateva mii de ani, iar din lista alimentelor pe care ar trebui sa le consume cei care opteaza pentru o viata sanatoasa putem mentiona toata gama legumelor, fructelor, condimentelor proaspete, uleiul de masline si vinul rosu.

In ciuda indepartatei istorii aceasta dieta a castigat popularitate abia acum cativa ani. Reprezentanti ai Oldways au declarat pentru naturalnews.com ca pentru o buna promovare vor apela la stiinta.

Presedintele organizatiei, Dun Gifford, a subliniat ca desi va dura pana cand stilul mediteranean va deveni popular in randul americanilor, in cele din urma campania va fi cu siguranta un succes pentru ca nu impune restrictii ci promoveaza alimentele sanatoase.

Articole asemănătoare

 • Dieta pe baza de grapefruit

  Ideea ca in lupta cu kilogramele un aliment ar putea conduce, de unul singur, la rezultate miraculoase este frecvent criticata.

 • Slow Food vs. Fast Food

  Slow Food si Fast Food reprezinta doua trend-uri ale epocii noastre, total diferite si contradictorii. Slow Food

 • Fast food-ul poate fi sanatos

  Mancarea oferita de fast food-uri este ieftina, te saturi usor dupa ce o consumi si are si un gust bun. Daca obisnuiti deseori sa mancati in oras, optiunea cea mai convenabila este mancarea preparata de fast food-uri. Din nefericire nu este mereu si o optiune sanatoasa.

 • Dieta mediteraneana previne depresia

  Prin consumul de legume, fructe, nuci, cereale integrale, precum si de peste, alimente ce fac parte din dieta mediteraneana, s-a demonstrat intr-un studiu realizat pe un esantion de 11000 de persoane ca doar 30 la suta dintre acestea au fost supuse riscului de a se imbolnavi de depresie.

 • Fast-food-urile sunt sanatoase?

  Zilnic, unul din patru americani mananca la fast-food. De aceea, America a fost numita o natiune "fast-food". Romania calca pe urmele americanilor consumand tot mai multe alimente preparate la minut.