Dobos-tort

 Dobos-tort este o reteta speciala, care trebuie incercata, mai ales de catre persoanele care nu au gustat vreodata un asemenea tort.


Pentru blaturi, aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

100 g faina

125 g zahar

5 oua


Pentru crema, sunt necesare:

4 oua

150 g zahar

2 linguri de cacao

200 g unt


Pentru glazura:

1/4 pahar cu zahar

 

Mod de preparare:

Blaturile: Se freaca galbenusurile cu zahar timp de 30 de minute.

Apoi se adauga faina si albusurile batute spuma.

Se unge cu unt o forma dreptunghiulara si se presara faina.

Dupa aceea se toarna din compozitie pana se formeaza un strat cat o muchie de cutit.

Se coc pe rand 5-6 foi si se scot din tava cat sunt fierbinti.


Crema: Ouale intregi cu zaharul se bat intr-un vas introdus in alt vas cu apa clocotita.

Se lasa la foc mic, pana se ingroasa.

Se adauga apoi cacaua inmuiata cu o lingura de lapte.

Se da la o parte cand este gata si se amesteca mereu pana se raceste.

Se adauga si untul frecat spuma.

Foile se asaza unele peste altele, cu straturi de crema intre ele.

Ultima foaie se lasa deoparte pentru a se orna cu glazura de zahar ars.


Glazura: Se arde zaharul la foc iute pana capata o culoare inchisa.

Apoi se toarna pe foaia de tort.

Se intinde cu ajutorul unui cutit mare, fierbinte si se asaza peste celelalte foi care au fost umplute cu crema.

Sursa foto

Articole asemănătoare