Dovleceii

DovleceiSe cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.
Cultura dovleceilor este asemanatoare culturii timpurii a castravetilor.
Se seamana la inceputul lunii mai, la distanta de 1 m intre cuiburi pe rand si 0,7 m intre randuri.
La fiecare cuib se pun 4-5 seminte. Dupa rasarire se vor lasa numai 2 plante la cuib.
Lucrarile de ingrijire sunt asemanatoare cu cele de la cultura castravetilor, exceptand ciupitul, care nu este necesar la dovlecei.
Pentru obtinerea de productii timpurii, dovleceii se pot cultiva in cuiburi incalzite cu gunoi de grajd sau in cultura protejata cu folie de polietilena.
Cel mai raspandit soi de dovlecel la noi este asa-zisul "Fara vrej", soi timpuriu care da primele fructe de consum la 70-75 zile de la semanat.
Dovleceii au culoare alba-verzuie, marmorata, ca dimensiuni fiind mari si alungiti.

Articole asemănătoare

  • Dovlecei umpluti cu branza de oaie

    Simplu de preparat, este o alternativa la carnea tocata pe care o folosim pentru a umple dovleceii. Secretul este sa alegem o branza cu gust puternic, dar nu excesiv de sarata.

  • Dovlecei a la grec

    Dovlecei cu arpagic, mazare si suc de lamaie pentru o reteta care cere putina atentie si rabdare, insa rezultatul va fi pe masura.

  • Salata de dovlecei

    Un aperitiv interesant sau o garnitura plina de prospetime, mai ales daca vreti sa incercati dovleceii alaturi de tarhon, marar si patrunjel

  • Clatite cu dovlecel umplute cu branza

    Cine s-ar gandi ca exista un mod – si unul chiar foarte placut! – de a imbina clatitele cu dovleceii? Socotiti de regula un ingredient de baza in tocane si alte tipuri de mancare bazata de legume,

  • Legumele proaspete – baza bucatariei meditaranene

    Legumele proaspete reprezinta baza atunci cand pregatim preparate mediteranene. Vinetele, rosiile, dovleceii