Clatite cu dovlecel umplute cu branza


Cine s-ar gandi ca exista un mod – si unul chiar foarte placut! – de a imbina clatitele cu dovleceii? Socotiti de regula un ingredient de baza in tocane si alte tipuri de mancare bazata de legume, datorita gustului lor delicios, dovleceii nu sunt mai prejos nici in deserturi, cand se folosesc pe post de prajitura.  Daca savoarea este cea pe care o urmariti, aflati ca duceata dovleceilor in clatite nu este tocmai de neglijat, iar daca valoarea nutritiva este cea care conteaza cel mai mult, atunci nu ratati nimic din ce castigati din alte bucate.

Ingrediente:
2 oua
o cana de apa minerala ( bere sau lapte)
un dovlecel de marime potrivita
2-3 linguri de ulei
o cana faina
cascaval ras
marar
patrunjel
sare, piper

Cum se prepara:
- Se curata dovlecelul de coaja, se da prin razatoare, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
- Se bat bine ouale cu sare si putin piper, apoi se adauga apa minerala  impreuna cu uleiul si faina.
- Amestecam bine pana se uniformizeaza compozitia iar la sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
- Dam compozitia la frigider circa 25 de minute.
- Dupa aceea prajim clatitele, rumenindu-le pe amblele parti.
- Dupa ce le scoatem, cat sunt inca fierbinti, le umplem cu cascaval ras  (cate 2 linguri pentru fiecare clatita) sau crema de branza si le rulam/impaturim.
- Clatitele cu dovlecel sunt gata de servire!
 
Sursa foto: chefronlock.com

I. C.

Articole asemănătoare