Salata cu dovlecei si felii de lamaie

Ingrediente:
 
3 dovlecei
1 lamaie bio
300 g spanac proaspat sau congelat
100 g branza feta
100 g porumb din conserva
1 ceapa rosie mica
100 ml ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare, piper
 
Mod de preparare: dovleceii se curata de coaja si se taie in felii potrivite, iar lamaia in rondele subtiri cu tot cu coaja. Se frig pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru 1-2 minute pe fiecare parte, apoi se lasa la racit. Separat se pregateste un sos din 100 ml de ulei de masline, otetul balsamic (mai mult sau mai putin dupa gust) si putina sare, putin piper. Intr-un bol se pun feliile de dovlecel si lamaie, se adauga spanacul taiat mare si branza feta sfaramata, ceapa rosie curatata si tocata, se toarna sosul si se tine la rece pentru 15-20 de minute inainte de servire.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare