Dovlecei umpluti cu branza de oaie

Ingrediente:
 
un kilogram dovlecei
250 g branza de oaie
doua linguri de unt
trei linguri smantana
doua oua
o lingura pesmet
o legatura de marar
 
Mod de preparare: dovleceii se curata, se spala, apoi se taie pe lung, scotandu-se miezul din fiecare cu o lingurita. Miezul scos astfel se prajeste putin in jumatate din cantitatea de unt, intr-un vas incapator, si cand si-a schimbat culoarea se adauga pesmetul si branza, putina sare daca mai este nevoie, amestecand des. Compozitia se scoate din vas si se pune separat, iar jumatatile de dovlecei se oparesc bine cu apa sarata si apoi se umplu cu amestecul de branza si miez. Se niveleaza usor cu o lingura, apoi dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt si se baga in cuptor pentru 20-25 de minute. Se servesc imediat, cu smantana deasupra.

Articole asemănătoare