Dovlecel cu sos de smantana

 O mancare rapida si gustoasa pentru o masa sanatoasa este dovlecelul cu sos de smantana.

Dovlecelul are proprietati diuretice, fiind bogat in fibre, potasiu si apa.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 dovlecel de marime medie

150 ml lapte

1 lingurita de smantana

10-15 fulgi de orez sau alte cereale

2 lingurite de ulei de masline sau unt cat o nuca


Modul de preparare:

Dovlecelul se curata de coaja.

Apoi se spala si i se scoate miezul.

Se taie cubulete.

Se pune dupa aceea la fiert in putina apa cu sare.

Laptele se amesteca cu cerealele, uleiul si smantana.

Se fierb apoi timp de 15 minute, pana ce se formeaza o pasta groasa.

Cand este gata, se adauga peste cubuletele de dovlecel.

Se mai lasa la fiert 10 minute.

Se poate servi cald ca atare sau alaturi de o garnitura de cartofi, orez sau carne.

Sursa foto

Articole asemănătoare