Dulceata de coacaze

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa. Preparare: Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ceboabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii. Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sirma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel,fara sa se lege prea mult. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul va fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.

Articole asem─ân─âtoare