Efectul sanatos al hreanului

Ne lacrimeaza ochii de fiecare data cand dam hreanul prin razatoare, iar acest lucru se intampla din cauza contactului anumitor substante pe care le contine acesta cu oxigenul. Exista insa cel putin un motiv de bucurie, chiar daca hreanul ne face de fiecare data sa “plangem”: condimenteaza si da o aroma unica preparatelor culinare si este un remediu natural pentru sanatate.

In cazul in care hreanul ras este prea tare pentru gustul Dvs., amestecati-l cu mar ras sau cu smantana si cateva picaturi de lamaie. Toamna si iarna sunt anotimpurile ideale cand se scoate hreanul din pamant, primavara fiind perioada cand el isi formeaza toate acele substante picante.

Efectele curative ale hreanului:

• Are efect antibacterian
• Combate raceala
• Este antiviral
• Sustine corpul in vederea eliminarii substantelor toxice
• Intareste caile respiratorii
• O mai buna digestie
• Curata intestinele si indeparteaza diverse bacterii si virusi periculosi
• Intareste sistemul imunitar
• Dizolva pietrele care se formeaza in vezica urinara
• Calmeaza amigdalele inflamate


Hreanul poate fi consumat in diverse feluri. Iata o reteta care se prepara rapid si care este delicioasa si foarte sanatoasa:

Ingrediente pentru 6 portii:

- 250 g branza de vaci
- 2 linguri iaurt
- 20 g hrean proaspat ras
- 20 g unt
- Sare
- Piper

Mod de preparare:

Se amesteca bine branza de vaci cu untul moale si cu hreanul. Se adauga sare si piper dupa gust si se unge pe o felie de paine.

Pofta buna!

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare