Fereste-te de boli cu ajutorul mintii

 Mintea noastra poate evita anumite emotii si amintiri , dar corpul nostru isi aminteste de toate prin cate am trecut.

Organismul, mintea, emotiile si spiritul dinamic sunt interdependente. In momentul in care apare o schimbare la un anumit nivel, efectul este resimtit in intregime de sistem.

Terapia corp - minte se fundamenteaza pe ereditarele resurse instinctuale care au ca scop vindecarea fara medicamente. Multi cunosc aceasta stiinta, insa exista si multe cazuri care refuza sa creada in astfel de tratamente.

Corpul are toata experienta. Incluzand stresul fizic, leziunile emotionale si abundentele experiente, stocate in celulele care informeaza si directioneaza aici si acum raspunsurile la viata, prin evenimentele depozitate. Intr-un proces terapeutic corp - minte oamenii pot deveni constienti in alegerea si schimbarea modelelor de asteptare si limitare, care sunt mai dificile in vederea conectarii directe la nivelul concentrarii individuale in minte.

Neconfirmat, sentimentele si experientele traite in trecut raman in noi si dupa aceea, intr-un mod inconstient capata un puternic efect asupra a ceea ce suntem, cum ne comportam si cum ne simtim in legatura cu noi.

Folosirea organismului ca poarta de acces catre constientizarea simtamintelor si amintirilor poate forta eliberarea vechilor energii care blocheaza sentimentele unei vieti traite cu intensitate maxima.

Gandul de a fi in masura sa iti rezolvi problemele de indata ce ai luat o pastila in fiecare zi poate suna ademenitor, insa din punct de vedere mental si emotional, problemele au multiple cauze si medicatia nu este o cura optima care le rezolva pe toate. Ea poate ajuta simptomele, dar poate avea si efecte adverse.

In general terapia cere si consuma timp, provocare, iar emotiile si gandurile dezagreabile pot sa apara ca parte a procesului de tratament. Cu toate acestea, terapia de lunga durata ofera beneficii chiar daca cere mult sprijin si rabdare.

In aceste conditii, notiunea de 'cel mai bun tratament' nu exista. Acesta depinde de fiecare individ in parte si difera de la caz la caz.

Adaugand unor astfel de tratamente si terapii un stil de viata organizat si pe cat se poate o alimentatie sanatoasa rezultatele vor fi intotdeauna mult mai rapide si totodata multumitoare.

Articole asemănătoare