Supa cremoasa de conopida cu crutoane

 O supa speciala pentru sezonul tomnatic este supa cremoasa de conopida cu crutoane, care este plina de vitamine si gustoasa in acelasi timp.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

2 conopide medii

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras

4 linguri de ulei de masline

1/2 radacina de patrunjel

sare

piper alb

1 lingura de faina

1 legatura de patrunjel

100 ml de smantana


Se prepara astfel:

In apa cu sare, se pun legumele la fiert: ceapa tocata marunt, morcovul si radacina de patrunjel rase si ardeiul gras taiat fidea.

Se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

Apoi se adauga conopida desfacuta in buchetele.

Se lasa focul mediu pana cand legumele sunt foarte bine fierte.

Apoi acestea se scot si se paseaza cu ajutorul unui blender sau se dau prin sita.

Se opresc cateva buchetele de conopida.

Se pune uleiul de masline sa se incinga intr-o oala.

Se adauga in oala o lingura de faina.

Se amesteca bine.

Se pun si cateva linguri de apa.

Se adauga si legumele pasate.

Se toarna incet si apa in care au fiert legumele.

Smantana se dilueaza cu apa.

Apoi se pune peste supa.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Iar la final se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se serveste supa cu buchelele de conopida oprite, puse deasupra.

Se serveste calda cu crutoane si o feliuta de lamaie.

Sursa foto

Articole asemănătoare