Inghetata cremoasa de avocado cu smantana

 Originar din Mexic, fructul de avocado contine cu 60% mai mult potasiu decat banana si are un efect energizant.

Pentru a beneficia de gustul deosebit al acestuia, va invitam sa incercati inghetata cremoasa de avocado cu smantana.


Ingrediente:

2 fructe de avocado coapte

2 oua

75 g zahar

300 ml smantana

coaja si sucul de la o portocala

300 g frisca


Se realizeaza astfel:

Ouale impreuna cu zaharul se amesteca intr-un bol.

Se amesteca pana se obtine o crema consistenta.

Se pune si smantana la fiert.

Se lasa pana ce da in clocot.

Apoi se ia cratita de pe foc.

Smantana fiarta se pune peste crema de oua.

Se amesteca bine.

Apoi aceasta se lasa sa se raceasca.

Avocado se curata de coaja si se taie in sferturi.

Dupa aceea, bucatile de avocado se pun intr-un blender.

Se amesteca pana ce devin piure.

La aceasta se mai adauga coaja si zeama de la portocala.

Se amesteca iar in blender.

In alt bol se amesteca frisca.

Apoi se pune peste ea piureul de avocado.

Se adauga si crema de oua.

Se amesteca bine cu o spatula, pana ce compozitia a devenit omogena.

Se rastoarna apoi aceasta compozitie intr-un recipient metalic.

Se acopera cu o folie de plastic.

Se lasa la rece timp de 3 ore.

Se zdrobeste gheata si se amesteca inghetata cu mixerul, pana a devenit fina.

Se acopera iar.

Se lasa la congelator pe timpul noptii.

Urmatoarea zi, inainte de a se servi, inghetata cremoasa de avocado cu smantana se scoate cu 10 minute inainte din congelator.

Se orneaza cu praf de scortisoara pe deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare