File de somon cu sparanghel si praz

Orice reteta cu peste este delicioasa dar va invitam sa savurati de data aceasta un preparat plin de vitamine: file de somon cu sparanghel si praz.


Ingrediente:

4 bucati de file de somon, fara piele

200 g praz mic, fraged

250 g fire de sparanghel, fraged

150 g pastai de mazare tanara

4 linguri de vin alb sec

200 ml bulion de peste sau de legume, congelat

30 g unt, taiat in bucati mici

sare

piper


Pentru ornat:

chives sau codite tinere de ceapa verde proaspete, tocate


Modul de preparare este urmatorul:

Intr-o caserola termorezistenta se pun bucatile de praz intr-un singur strat.

Deasupra se pun bucatile de somon.

De jur imprejurul somonului se pun sparanghelul si bucatile de mazare.

Se toarna vinul si bulionul.

Se presara si untul peste somon.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pun la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca, caserola se acopera cu un capac etans.

Se lasa focul mic.

Se lasa sa fiarba pestele impreuna cu legumele timp de 12-14 minute.

Cand sunt fierte, somonul trebuie sa fie de culoare roz deschis pe ambele parti si legumele fragede.

Apoi se presara chives peste preparat.

Se serveste imediat, cu cartofi noi fierti.

Sursa foto

Articole asemănătoare