Fructe glasate

 

Ingrediente :

 fructe precum ananas, capsune, cirese, nectarine sau citrice

 1 l apa

 1 kg zahar

 Se spala fructele, se scurg sau se sterg. Fructele mai mari se taie bucati sau felii. Strugurii si ciresele se inteapa cu un ac.

 Se fierbe zaharul in apa pana cand face ate si a atins temperatura de 105C . Se toarna fructele intr-o strecuratoare care se agata deasupra unui vas metalic. Se toarna siropul peste fructe astfel incat sa le imbrace complet. Se acopera si se lasa 24 ore.

 Dupa aceea se incalzeste din nou siropul la 105C si se toarna peste fructe. Acest procedeu se repeta in total de 5 ori, lasand de fiecare data cate 24 ore sa se scurga. Ultima data se incalzeste siropul la 108C, se toarna peste fructe si se lasa fructele sa se usuce pe un gratar.

 Reteta aceasta va va reusi doar daca respectati cu strictete temperatura siropului de zahar.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu nucsoara si suc de fructe

    In locul sucului de fructe puteti incerca in aceasta reteta laptele vegetal (de soia, de migdale).

  • Sushi din fructe exotice

    Sushi nu este pentru toata lumea, si prea putini copii l-ar incerca de bunavoie. Dar acest desert-gustare pastreaza forma, inlocuind pestele si orezul cu fructe si legume exotice, un spectacol de culoare si arome care va fi cu siguranta pe gustul micilor pofticiosi. E o reteta versatila, in care ingredientele pot fi inlocuite cu fructele de sezon sau cele preferate, taiate pe dimensiuni si respectand pe cat posibil proportiile.

  • Smoothie cu fructe de padure congelate

    Una dintre cele mai simple retete de smoothie-uri, cu gust dulce-acrisor de fructe de padure, se poate pregati la fel de usor cu fructe de padure proaspete, abia culese. Se poate folosi la fel de bine laptele de soia sau laptele de vaca.

  • Suc de fructe cu mar si kiwi

    Plin de vitamine, perfect pentru cei mici si cei mari, gata imediat, este un suc sanatos si a carui reteta poate fi modificat pe loc in functie de gust si de ce fructe aveti disponibile.

  • Salata de fructe cu mango, clementine si scortisoara

    Un amestec de fructe exotice fin taiate si apoi scaldate in sucul proaspat de portocala, dar scortisoara aduce un plus de miresme exotice, intense.