Fructe glasate

 

Ingrediente :

 fructe precum ananas, capsune, cirese, nectarine sau citrice

 1 l apa

 1 kg zahar

 Se spala fructele, se scurg sau se sterg. Fructele mai mari se taie bucati sau felii. Strugurii si ciresele se inteapa cu un ac.

 Se fierbe zaharul in apa pana cand face ate si a atins temperatura de 105C . Se toarna fructele intr-o strecuratoare care se agata deasupra unui vas metalic. Se toarna siropul peste fructe astfel incat sa le imbrace complet. Se acopera si se lasa 24 ore.

 Dupa aceea se incalzeste din nou siropul la 105C si se toarna peste fructe. Acest procedeu se repeta in total de 5 ori, lasand de fiecare data cate 24 ore sa se scurga. Ultima data se incalzeste siropul la 108C, se toarna peste fructe si se lasa fructele sa se usuce pe un gratar.

 Reteta aceasta va va reusi doar daca respectati cu strictete temperatura siropului de zahar.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie

    Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.

  • Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure

    Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.

  • Salata de fructe cu pepene si ananas

    O reteta de desert proaspata, delicioasa, plina de savoare si arome de fructe bine coapte de soarele verii, cu putina menta pentru prospetime si racoare.

  • Cocktail de vara cu fructe de padure si vodca

    Puteti folosi fructe proaspete sau congelate, o vodca de calitate si zahar alb sau miere pentru un cocktail de vara, racoritor si placut.

  • Salata de fructe cu pepene si fructe de padure

    O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.