Fructe glasate

 

Ingrediente :

 fructe precum ananas, capsune, cirese, nectarine sau citrice

 1 l apa

 1 kg zahar

 Se spala fructele, se scurg sau se sterg. Fructele mai mari se taie bucati sau felii. Strugurii si ciresele se inteapa cu un ac.

 Se fierbe zaharul in apa pana cand face ate si a atins temperatura de 105C . Se toarna fructele intr-o strecuratoare care se agata deasupra unui vas metalic. Se toarna siropul peste fructe astfel incat sa le imbrace complet. Se acopera si se lasa 24 ore.

 Dupa aceea se incalzeste din nou siropul la 105C si se toarna peste fructe. Acest procedeu se repeta in total de 5 ori, lasand de fiecare data cate 24 ore sa se scurga. Ultima data se incalzeste siropul la 108C, se toarna peste fructe si se lasa fructele sa se usuce pe un gratar.

 Reteta aceasta va va reusi doar daca respectati cu strictete temperatura siropului de zahar.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu pepene si fructe de padure

    O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Legume si fructe bogate in fier

    Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.

  • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

    Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.