Imagistica in natura, o metoda de reducere a stresului

 Imagistica este de regula folosita pentru relaxare, in situatiile stresante cand nu avem posibilitatea de a schimba prea mult mediul in care convietuim.

Imagistica are o mare capacitate de reducere a stresului, mai ales atunci cand este combinata cu exercitii fizice de relaxare, precum respiratia profunda.

Principiul ce sta la baza utilizarii imaginilor pentru reducerea stresului presupune utilizarea imaginatiei pentru a ne recrea si bucura de un moment de relaxare.

O imagine relaxanta ar trebui sa fie o imagine a unei scene, unui loc sau eveniment care va inspira siguranta, este pasnic, odihnitor, frumos si este un loc in care va simtiti fericit.

Cu ajutorul imaginii si imaginatiei puteti sa ajungeti la o stare relaxanta si calma. Astfel puteti evita stresul si efectele neplacute ale acestuia.

Articole asemănătoare

 • Cartoful in medicina naturista

  Sucul de cartof crud, amestecat in parti egale cu suc proaspat de morcovi si putina apa plata este o sursa de vitamina A si C, amidon, fier, fosfor, cupru si calciu, fiind un remediu naturist recomandat pentru tratarea ulcerului gastric

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Uleiul de aragan, printre secretele frumusetii

  Uleiul de argan se produce numai in Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa si este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari. In urma supraexploatarii, padurea de argan a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO.

 • Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina

  Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

 • Toamna sustine sistemul imunitar printr-o alimentatie sanatoasa

  Lipsa somnului, stresul, fluctuatiile de temperatura si alimentatia dezechilibrata sunt principalii factori care slabesc imunitatea. Toamna, din cauza schimbarilor petrecute in natura, organismul are de infruntat intotdeauna o presiune mai mare.