Indicatii multiple pentru FENICUL

  fenicul

 

Toate partile plantei se folosesc si bineinteles semintele care uscate reprezinta un condiment interesant. Semintele pot fi folosite intregi sau macinate. Se pastreaza la loc ferit de lumina in cutii etanse.

 

 

Feniculul are calitati stomahice si antitoxice. Componenti principali: anetol, fencona, camfen, limonen, felandren.

 

 

Ca planta aromatica feniculul este folosit cu precadere in bucataria frantuzeasca si italiana pentru prepararea sosurilor pentru peste si maioneza. In Italia se foloseste si pentru condimentarea carnii de porc si in pregatirea salamului florentin.

 

 

Englezii il folosesc la toate mancarurile de peste.

 

 

Se utilizeaza si pentru a da savoare painii, prajiturilor. Este unul dintre condimentele de baza chinezesti.  Si unele bauturi sunt aromate cu fenicul  (gin sau absint).

  

           

 

Chinezii si hindusii il foloseau drept antidot pentru muscaturile de sarpe.

 

 

 


Uleiul de fenicul are proprietati carminative si stimulante digestive, fiind astfel recomandat in digestie lenta, balonari, colici, constipatie, indigestie pe fond nervos, cat si dupa o masa copioasa, putand fi utilizat pentru masarea abdomenului.


Datorita proprietatilor expectorante, sub forma de comprese sau inhalatii este util in bronsita.


Proprietatile diuretice si detoxifiante il recomanda pentru reducerea celulitei prin masaj.

 

gradinamea.ro

3 Decembrie 2007



.

 

           

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice

    Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.

  • Salata cu fenicul, piersici, ardei rosu

    O gustare sanatoasa? Un desert delicios? Un aperitiv? Iata o salata in care se intalnesc piersici si fenicul, rezultatul final fiind un raspuns perfect pentru oricare dintre aceste intrebari.

  • Freziile roz

    Freziile roz pot fi plantate in gradina sau pot fi tinute in ghivece sau jardiniere, pe balcon sau intr-o camera unde au suficient soare, iar la maturitate vor avea flori multiple, nuanta roz intens, foarte frumoase si cu un parfum usor, discret. Sunt foarte potrivite atat pentru efectul decorativ, cat si ca un eventual cadou.

  • Fructe tropicale pentru sanatate

    Popularele citrice au multa vitamina C, antioxidanti (utili pentru prevenirea si reducerea inflamatiilor), fibre si usoare calitati sedative, linistind si echilibrand organismul in perioadele marcate de anxietate si oboseala cronica.

  • Ne poate dauna excesul de ceai verde?

    Indiferent ca este savurat mai des sau mai rar, din placere sau pentru anumite beneficii cunoscute, ceaiul verde are multe de oferit. Intre puterile sale multiple, functia de stimulare a metabolismului si capacitatea de prevenire a racelii ocupa un loc central.


Warning: fopen(cache/045ec353f4ec0a1bc5cb0e62c203d403) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139