Inghetata de ceai negru

Ingrediente:
 
o cana de lapte
o jumatate de cana smantana
un sfert de cana frunze de ceai negru
sase galbenusuri
esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie 
o jumatate de cana de zahar
 
 
Mod de preparare: alegeti intotdeauna cel mai bun ceai pe care il gasiti. Amestecati smantana si laptele la temperatura camerei, adaugati vanilia si ceaiul negru, puneti toata compozitia la foc mic, amestecand periodic si asteptand pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa deoparte pentru 10 minute, cu capac. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, preferabil cu un mixer pentru ca altfel se va simti zaharul in compozitia finala, se strecoara amestecul de lapte, smantana si ceai, apoi se toarna cam un sfert in mixul de galbenusuri si zahar. Continuati sa mixati pana cand amestecul este omogen, apoi adaugati treptat si restul de compozitie cu ceai, mixand din nou foarte bine. Se pune din nou la fiert pentru 15 minute, pana cand se ingroasa, se lasa la racit si se pune intr-un vas acoperit cu celofan. Se tine la congelator pana a doua zi sau cel putin sase ore. Se serveste simpla.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu vitamine si ceai negru

    O cana de ceai negru fierbinte este excelenta mai ales in zilele friguroase, dar bine racit, cu miere, este ingredientul de baza pentru o bautura plina de vitamine, sanatoasa si racoritoare. Secretul pentru un gust aparte: sfecla rosie dulceaga, fiarta sau coapta.

  • Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure

    Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.

  • Ceai negru cu lapte si cacao

    Daca va place sa beti o cana de ceai negru fierbinte, dar si laptele cu cacao, aromat si dulce, nu trebuie sa lipseasca, puteti sa incercati o reteta in care sa va bucurati de amandoua. Pentru o aroma mai intensa este mai bine sa folositi ceai negru varsat in locul pliculetelor.

  • Cocktail cu bourbon, ceai negru si menta

    Un pahar de ceai negru, cu sau fara zahar, va oferi corpului un plus de energie pentru o zi obositoare. Dar in aceasta reteta i se adauga prospetimea mentei proaspete si un bourbon cu personalitate.

  • Ceai negru cu ghimbir si bourbon

    O carafa de ceai negru de calitate, cu note diverse si intense, este excelenta in orice anotimp. Dar in aceasta variata in ceai se adauga ghimbirul, un bourbon sau whiskey bun si putin lichior cu aroma de portocale sau lamaie, dupa gust.


Warning: fopen(cache/3cebbc083a14bcecba2a18e44014e610) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139