Intarirea sistemul imunitar in mod natural

Cine lucreaza cu oameni si se afla in permanenta printre acestia in special pentru ca asa ii cere profesia are nevoie in viata personala cu siguranta de mai multa liniste. Persoanele care sunt mai timide din fire prefera sa se relaxeze intr-o atmosfera linistita in compania a 2 - 3 prieteni mai apropiati, decat  intr-un grup mai mare si galagios.

Sanatos este ceea ce ne destinde si ceea ce ne face sa ne simtim impliniti si multumiti. Au aparut o multime de carti cu strategii impotriva stresului, cu o multitudine de sfaturi, insa doar noi stim ce este cel mai bine pentru noi.

Unii dintre noi se simt foarte energici daca dimineata alearga o jumatate de ora, altii daca merg o data e saptamana la cursuri de dansuri, la inot, la teatru sau la alte evenimente culturale. Aceia care urmeaza anumite sfaturi sau metode intra de cele mai multe ori in capcana iluziei unei sanatati perfecte. Cel mai bine este sa ne ghidam dupa propriile reguli si simtiri, sa ne croim singuri drumul in viata si sa incercam sa ni-l facem cat mai neted.

Foarte important este sa acceptam fapul ca uneori organismul nostru este incercat de anumite boli, inevitabile cateodata. De exemplu, copiii se confrunta de mici cu anumite infectii specifice varstei lor, iar asta nu face decat sa le intareasca sistemul imunitar si sa devina mai puternici mai tarziu.

Probabil ca trebuie sa ne privim propriul corp ca pe un "partener", cu care trecem prin momente mai bune sau altele nefaste, prin tot felul de stari, insa conteaza cum se intampla acest lucru si cum facem sa ne gasim echilibrul de care avem nevoie.

Sistemul imunitar joaca un rol foarte important pentru sanatatea si fericirea noastra, de aceea trebuie sa avem grija sa il intarim printr-un mod de viata echilibrat, prin mancaruri sanatoase bogate in fructe, legume, proteine si vitamine.

Cercetatorii din Marea Britanie au constatat ca putem influenta decisiv sanatatea sistemului imunitar, deci a trupului si a sufletului nostru, cu ajutorul sentimentelor si ale gandurilor pozitive. Teoretic este un lucru foarte simplu, insa practic este bineinteles mult mai complicat. Totusi merita sa incercam, mai ales ca este vorba de sanatatea noastra!

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

  Prin schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a cat mai multor legume si fructe alcaline organismul capata mai multe energie si vitalitate, pierde in mod natural si sanatos din greutate, reduce simptomele unor boli cronice si, in ansamblu, creste calitatea vietii

 • Sistemul imunitar si alimentatia

  Inchipuiti-va sistemul imunitar ca pe o armata alcatuita din milioane de soldati microscopici instruita sa lupte cu agentii daunatori sositi din exterior.

 • Castigati sanatate consumand smantana

  Smantana este un produs format in mod natural la suprafata laptelui nefiert prin actiunea bacteriilor lactice, sau obtinut artificial cu o masina centrifuga speciala.

 • De ce este sanatos sa consumam fructe ?

  Fructele se numara printre alimentele cele mai delicioase de pe Pamant si spre deosebire de altele sunt produse in mod natural pentru a fi consumate.

 • Proteinele vegetale mai bune decat proteinele animale ?

  plantele contin proteine. Consumand o varietate bogata toate nevoile organismului nostru sunt satisfacute si putem beneficia in mod natural, zilnic, de o doza de sanatate.