Jujube, o planta rara, gustoasa si sanatoasa

 

 Jujube este un arbore chinez rar, denumit si Ziziphus zizyphus. Acest arbore este cultivat in India, Rusia, Orientul Mijlociu, estul Europei si in special in China.

In semintele de Jujube exista o serie de alcaloizi si alte substante chimice care au rolul de a preveni anxietatea, oferind celulelor si o protectie antioxidanta sporita.

Jujube se numara printre plantele cele mai folositoare in tratarea insomniei precum si altor afectiuni.

Acest fruct contine si 18 aminoacizi din cei 24 de care organismul nostru are nevoie. Detine proprietati medicinale si este recomandat adesea de adeptii medicinei alternative. Totodata contine si o varietate de acizi organici, printre care se numara si acidul betulinic.

Chinezii cred ca fructul Jujube ucide parazitii si viermii intestinali din organism.

Copacul de Jujube este venerat si iubit de chinezi pentru beneficiile naturale pe care le aduce sanatatii.

Printre alte multiple beneficii, fructul Jujube stimuleaza sistemul imunitar, protejeaza celulele din organism, este analgezic, scade tensiunea arteriala, trateaza gatul inflamat, suprima pofta de mancare, imbunatateste metabolismul, ofera energie, calmeaza stomacul, inhiba infectiile gastro-intestinale si distruge parazitii la nivelul tractului intestinal.

Contine de 100 de ori mai multa vitamina C decat merele si de 20 de ori mai multa decat citricele. Jujube are si un continut bogat de minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.

Articole asemănătoare