Lasagnia cu legume, pentru cei care sufera de diabet

Ingrediente:

- ulei de masline

- 3 catei de usturoi, taiati marunt

- 1 ceapa mica de aproximativ 120 de grame, tocata

- 1 kilogram de rosii, zdrobite

- O lingurita si jumatate de busuioc uscat

- 1 lingurita de fenicul, zdrobit

- 1 lingurita de coaja de portocala data prin razatoare

- 1/8 lingurita de fulgi de ardei rosu

- 430 de grame de branza ricotta

- doi dovlecei care sa cantareasca aproximativ 240 de grame, dati prin razatoare si

storsi de lichidul in exces

- 2 morcovi mici dati prin razatoare

- 1/2 cana de inlocuitor de ou

- o ceasca cu lapte degresat si branza mozzarella

- 6 foi speciale pentru lasagna

Incalziti cuptorul la 180 de grade

Caliti ceapa si usturoiul la foc mic timp de aproximativ cinci minute, pana cand ceapa capata o nuanta transparenta. Adaugati rosiile, busuiocul, feniculul, coaja de portocala data prin razatoare si fulgii de ardei rosu. Lasati compozitia obtinuta la foc mic pana cand ajunge sa fiarba.

Intr-un vas mare puneti branza ricotta. Adaugati si dovleceii dati prin razatoare impreuna cu morcovii. Amestecati si mai adaugati substitutul de ou impreuna cu mozzarella.

Pasul urmator este sa pregatiti tava in care veti pregati lasagna. Aceasta ar trebui sa fie patrata, de aproximativ 20 de centimetri. Inainte de a aseza foile ungeti tava cu sos de rosii. Adaugati 2 foi apoi 1/3 din amestecul cu branza si legume. Dupa acest pas adaugati sos de rosii si repetati de la inceput procesul pana cand realizati trei straturi, ultimul fiind cel de rosii. Deasupra puteti sa dati prin razatoare mozzarella.

Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu care nu trebuie sa atinga compozitia. Lasagna preparata nu trebuie sa stea in cuptor la copt pentru mai mult de o ora, fara a indeparta folia de aluminiu decat in ultimele zece minute.

Fiecare portie contine 260 de calorii din care 19 grame proteine, sapte grame grasimi din care 4,2 grame saturate, 29 de grame carbohidrati, patru grame fibre dietetice, 30 miligrame colesterol si 426 mg sodiu.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Crinii asiatici Lollypop

    Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

  • Castravetele amar in terapiile naturiste

    Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.

  • Retete gustoase. Sufleu de paste cu legume

    O mancare delicioasa pentru pofticiosi, dar si pentru cei care adora legumele sau pastele poate fi sufleul de paste cu legume.

  • Crochete de orez cu legume si marar

    O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.

  • Paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui

    Gustoase la orice masa, pastele fac parte din categoria mancarurilor apetisante. Pentru a savura gustul lor special, va propunem sa preparati paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui.