Legume de toamna la cuptor

Ingrediente:
 
500 g cartofi
1 vanata
1 dovlecel mare
2 rosii
sucul de la jumatate de lamaie
5-6 ramurele cimbru
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
60 g parmezan ras
100 g branza alba
100 ml ulei de masline
sare, piper
 
Mod de preparare: vanata si dovlecelul se spala bine si se taie in rondele nu foarte subtiri, care se pun intr-un bol si se stropesc bine cu jumatate din sucul de lamaie. Cartofii se spala si se fierb in coaja intr-o oala cu apa sarata pentru 15-20 de minute, apoi se taie in felii rotunde. Rosiile se feliaza, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Feliile de vinete si dovlecel se calesc putin in ulei de masline alaturi de ceapa si usturoi, amestecand des si lasandu-le pana isi schimba putin culoarea. Amestecul se pune apoi intr-o tava unsa cu putin ulei, adaugand feliile de rosii, cartofii fierti, branza alba taiata in felii sau sfaramata (dupa gust), niveland totul pana este relativ egal. Se condimenteaza cu putina sare si putin piper, se pune deasupra parmezanul si cimbrul, punand totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste cald sau rece, dupa gust.

Foto: photos-public-domain.com

Articole asemănătoare