Omleta gustoasa la cuptor cu legume

 O omleta gustoasa puteti obtine combinand ouale cu un mix de legume, dar pregatita la cuptor.

Ouale sund indicate a se consuma deoarece ne confera senzatia de satietate de lunga durata si contin multi nutrienti.

Ingredientele pentru preparare sunt:

6-7 oua

1 kg de legume congelate

1 ceapa

40 ml ulei de masline

50 g parmezan

20 g pesmet

50 ml lapte sau smantana

patrunjel verde

sare


Se realizeaza astfel:

Parmezanul se rade.

Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se adauga 30 ml de ulei de masline.

Se pune si ceapa.

Se lasa timp de 1 minut la calit.

Apoi se adauga si legumele congelate.

Se amesteca in cele 5 minute cat se lasa pe foc.

In cazul in care legumele nu sunt inca fierte, se mai toarna putina apa.

Apoi se lasa pana cand sunt gata fierte.

Cand s-a evaporat lichidul din cratita, se adauga pesmetul.

Se presara si putina sare.

Se amesteca si se dau la o parte de pe foc.

Se incalzeste cuptorul.

Ouale se bat bine, adaugand si putina sare fina.

Peste acestea se pune laptele sau smantana.

Se mai pun si branza rasa cu patrunjelul.

Peste aceasta compozitia se pun legumele deja preparate.

Tava se unge cu putin ulei de masline.

Se toarna in tava compozitia rezultata.

Se lasa timp de 30 de minute.

Cand este gata, omleta se taie in bucati.

Se serveste calda imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare