Legume gratinate cu cimbru si parmezan

Ingrediente:
 
3 rosii
2 dovlecei
1 vanata
1 capatana usturoi
crengute de cimbru 
50 g parmezan ras
ulei de masline
sare, piper 
 
Mod de preparare: legumele se spala, se curata de coaja (mai putin rosiile) si se feliaza nu foarte subtire. Separat se curata jumatate din capatana de usturoi, iar cateii se taie marunt si se lasa intr-un bol mic, separat. Intr-un vas termorezistent se toarna un strat subtire de ulei de masline, se pune un strat de felii de vanata, iar deasupra se pun pe rand legumele amestecate cu restul de usturoi tocat, alternand culorile si aromele. La final se toarna putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra cateva crengute de cimbru si parmezanul ras. Totul se baga in cuptorul bine incins si se lasa la gratinat pentru 30-45 de minute, verificand la jumatatea intervalului si adaugand putina apa daca este nevoie. Se serveste fierbinte. 

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare