Limonada cu ardei iute si vodca

Ingrediente:

¼ cana suc proaspat de lamaie
1 ardei iute, verde sau rosu (dupa gust)
½ lingura zahar
1 cana apa plata sau minerala
50 ml vodca
cuburi de gheata
2-3 felii de lamaie pentru servire

Mod de preparare: ardeiul iute se spala, se taie felii rotunde (fara seminte) si se pune intr-un pahar sau cana, turnand deasupra sucul de lamaie si zaharul. Se amesteca bine, apasand usor feliile de ardei iute pentru a-si elibera iuteala si aroma, iar cand zaharul s-a topit bine se toarna deasupra vodca, apa plata sau minerala, se pun 1-2 felii de lamaie si se serveste cu sau fara gheata.

Foto: pixnio.com


 

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

    O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.

  • Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure

    O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.