Limonada cu ardei iute si vodca
Ingrediente:
¼ cana suc proaspat de lamaie
1 ardei iute, verde sau rosu (dupa gust)
½ lingura zahar
1 cana apa plata sau minerala
50 ml vodca
cuburi de gheata
2-3 felii de lamaie pentru servire
Mod de preparare: ardeiul iute se spala, se taie felii rotunde (fara seminte) si se pune intr-un pahar sau cana, turnand deasupra sucul de lamaie si zaharul. Se amesteca bine, apasand usor feliile de ardei iute pentru a-si elibera iuteala si aroma, iar cand zaharul s-a topit bine se toarna deasupra vodca, apa plata sau minerala, se pun 1-2 felii de lamaie si se serveste cu sau fara gheata.
Foto: pixnio.com
Articole asemănătoare
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos foarte picant cu ardei iute si miere
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.
-
Sos picant cu ardei iute si rosii
O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.
-
Sos picant cu ardei iute si usturoi
O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.
-
Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure
O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.