Macaroane cu vinete

Macaroane cu vineteIngrediente:
3 vinete subtiri
3 catei de usturoi
2 linguri de untdelemn
1 cutie de rosii cojite (400 g)
sare
piper
1 legatura de busuioc
untdelemn pentru prajit
300 g paste (la alegere)
250 g telemea
80 g cascaval ras

Mod de preparare:
Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.

Articole asemănătoare

  • Paste cu vinete si busuioc

    O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.

  • Oua-jumari cu vinete si rosii

    Veti avea nevoie de putin mai mult timp pentru aceasta reteta, dar poate deschide o cina alaturi de prieteni. Si nu o vor uita prea curand.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.

  • Zacusca picanta cu vinete si gogosari

    Dintre numeroasele delicii ale toamnei, va invitam sa pregatiti zacusca picanta cu vinete si gogosari. De indata ce veti servi musafirii cu aceasta zacusca, acestia vor fi incantati sa descopere o combinatie inedita de gusturi si arome delicioase.

  • Sandvisuri cu vinete la gratar

    Populare in intreaga lume, vinetele sunt intrebuintate la o serie de mancaruri clasice, cuprinse intr-o gama larga de retete. Exotice datorita gustului si texturii lor, vinetele pot fi preparate intr-o varietate de moduri diferite.


Warning: fopen(cache/37647a210d072f016e9820179de2e794) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139